Rakennuslupahakemus jätetty!

Pitkän hiljaiselon jälkeen pitääkin taas ryhdistäytyä ja aloittaa bloggaaminen, kun homma nytkähti merkittävästi eteenpäin. Rakennuslupa jätettiin siis Espoon rakennusvalvontaan ja alustavasti luvattiin, että elokuun puolenvälin paikkeilla saisi iskeä kuokan maahan. Pitääkin alkaa jo moottorisahan teräketjua terottelemaan, jotta vehkeet on valmiina aloittamaan samantien. Elementtitaloa tiilijulkkarilla ruvetaan siis rakentamaan. Monta oli vaihtoehtoa ja Excelissä saraketta eri toimittajille, jotta saisi edes jonkinmoista käsitystä miten eri pakettien sisällöt ja hinnat vaikuttavat lopputulokseen. Harkkotoimittajissa on vaikea tehdä eroja – ainakaan muutaman suurimman toimijan välillä. Jos toisen harkot ovat halvempia niin niihin menee sitten vastaavasti vähän enemmän valubetonia paikan päällä. Autotallin kohdalla oli varsin huvittava huomata tämä hintojen samankaltaisuus. Paketeilla oli nimittäin eroa 64e eli alle 0,5%. Joko kilpailu on siis täydellistä ja mennään nollakatteilla tai sitten ollaan varsin hyvin synkattu hinnat keskenään. Elementtien kanssa onkin sitten enemmän vaihtelua, mutta siihen vaikuttaa varmaan tehtaiden kapasiteetin käyttöaste (jos on tyhjää kapasiteettia on tietysti kannattavampaa myydä vaikka vähän pienemmälläkin katteella kuin seisottaa linjaa tyhjänä). Pitääkin kirjoitella vielä pitemmät pätkät tästä keväästä ja miten tähän pisteeseen tultiin. Varsin opettavainen aika. Nyt vain naapurisuostumuksia, liitoslupalausuntoja jne. hankkimaan jotta lupa ei ainakaan niistä jää kiinni.

Advertisements

4 thoughts on “Rakennuslupahakemus jätetty!

  1. Seinät ei paljon vuoda mutta 450mm paksu on ja sillä saavutettu 0,17 on heikohko, johtuen tiilivuorauksesta. Miksi tiilivuoraus, oliko pakollinen vai rahakysymys?

    • Kaava vaati punatiilen pintaan. Olisi ollut mahdollista kuitenkin rapata tiilen väriseksi, mutta tykästyttiin tiileen ja onpahan myös sitten huoltovapaa varsin pitkään. Ja en tiedä sitten kuinka iso todellinen vaikutus on sillä, että seinä on 0,17 tai 0,14.

  2. Onneksi olkoon 🙂 Iso valinta suoritettu ja asiat pääsevät rullaamaan eteenpäin. Itselläni on yhden betonielementtitalon verran kokemusta ok-rakentamisesta ja täytyy kyllä kehua helppoutta, nopeutta, elementtien tasaisuutta…näin valitsisin uudelleenkin. Lueskelin blogianne ja silmääni osui kommentti, jossa mainitsitte suunnittelun ottamisesta omiin hanskoihin jatkossa. Autan teitä mielelläni keittiö-ja kiintokalustesuunnittelussa parhaani mukaan, toiveitanne kuunnellen ja erilaisia ideota läpi käyden, ennen LVIS-suunnittelua. Odotan viestiänne 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s