Asuntomessut

Kuten kunnon rakentajaperheen kuuluu, mekin raahauduimme asuntomessuille katsomaan mitä uutta ja ihmeellistä on taloihin keksitty laittaa. Hauska oli huomata, että jonkinlaista kypsymistä on itsessäkin tapahtunut projektin myötä. Enää ei katseltu huonejärjestyksiä, kokoja tai runkoratkaisuja vaan pintamateriaaleja, valaistusta ja kalustusta. Led-nauha näytti olevan yksi tämän vuoden hittituotteista ja sitä löytyikin varmaan joka talosta joskus paremmin ja joskus vähän huonommin käytettynä. Suurimman ihastelun meiltä sai (ja ainakin neliöihin nähden eniten aikaa) Aalto-yliopiston wood programin tekemä puumökki.

IMG_0521

Sen koivuvaneriseinät ja kuusirimoitettu katto olivat niin rauhalliset ja harmoniset, että siitä pitää jotain kyllä ottaa omaankin kotiin.Image

Tässä oli myös ehkä hienoin idea led-valaistukseen. Rimaan oli ajettu ura johon led-nauha oli piilotettu. Ei häikäise, mutta valaisee silti kohtuullisesti ja tuo lämpimän valon puusta heijastuessaan.

Image

Samaten Avanto-arkkitehtien Kyly-saunan kopio oli hieno. Itse ehkä olisin tehnyt koko etuseinän lasista sen sijaan että nyt se oli vain puoleen väliin. Valitettavasti saunaan ei päässyt tutustumaan lähempää, jotta olisi voinut selvittää miten sen siivoaminen on mietitty. Lähtevätkö lauteet jostain irti jne.

Image

Samaa lautaseinää oli jatkettu kylpyhuoneen puolelle, mikä tekee tästä todella upean. Mitenkähän laudat tulisi käsitellä, että ne kestävät suihkuseinänä? Venelakkaa? Ledit toimivat tässä tilassa oikein hyvin ja korostavat hienoa puupintaa. Tässä samassa kohteessa oli myös freesi vaihtoehto seinänvieruskiveykselle. Normaalin pyöreän rantakiven (tai jokikiven tai millä nimellä sitä nyt kutsutaankaan) sijaan seinän viereen oli kipattu rehtiä mustaa louhetta. Vielä kun siinä oli tarpeeksi kokovaihtelua niin se oli varsin upean näköinen.

Image

Muurikivistä rakennetut ryytimaat ovat hauska idea ja voisivat toimia meidän kalliotontilla aika mukavasti.

Image

Advertisements

2 thoughts on “Asuntomessut

  1. Tämä oli kivalla tavalla erilainen postaus asuntomessuilta. Olen lukenut useita postauksia eri sisustusblogeista, ja niissä on ollut aika pitkälti samat kuvat ja huomiot.

    • 🙂 Asuntomessuilla kieltämättä oli sellainen tuntu, että ne oli jo lehdissä analysoitu puhki ja Villa Majan kuusiseinää puskee joka sivulta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s