Maahommia osa 1

Image

Maanajo jatkui seuraavana päivänä. Vaikka tonttimme näyttää nopeasti tieltä katsottuna kalliorinteeltä, naapurien kokemusten mukaan sieltä voi löytyä mitä vaan. Pinta on (oli) täynnä sylin kokoista maakiveä ja sen alla sitten vaihtelevasti pintamaata ennen kuin kallio tuli vastaan. Kun pyysimme maarakennusurakasta tarjouksia, suurin osa vastasi, että on todella vaikea antaa tarjousta kun ei pysty yhtään sanomaan mitä pinnan alta löytyy. Senpä takia saadut tarjoukset varmaan olivatkin niin suuria, että rakentajaa alkoi hirvittää budjetin repeäminen heti alkuunsa. Päädyimme siis ottamaan kaivurin ja autot tuntihommina ja katsotaan miten tässä nyt sitten tulee käymään. Toistaiseksi tuntuu hyvältä. Varsinkin kun suurin osa maasta on saatu hävitettyä alle viiden kilometrin säteelle. 🙂

Louhintataso tontille määrättiin kuvan kannossa näkyvästä korkomerkistä 3 metriä alaspäin, eli aika reippaasti maata oli lähdössä. Olimme vähän arvioineet kallion mahdollista sijaintia naapureiden perusteella ja toiveissa oli, että ainoastaan talon pohjoispääty (kuvassa lähimpänä) jouduttaisiin louhimaan ja muu menisi kaivamalla.

Image

No, harvemmin mikään menee niin kuin toivotaan, joten talon alta löytyy aaltoilevaa kalliota. Viikonloppuhommaksi rakentajalle määrättiin merkata louhintakorot kallioon.  Tontin etuosasta ammutaan portaille, autotallille ja toiselle autopaikalle tilaa suurinpiirtein kalliossa näkyvää pientä “ojaa” pitkin. Rekkarallia siis tiedossa ja louhetta tarjolla sopuhintaan!

Advertisements

One thought on “Maahommia osa 1

  1. Meillä louhittiin sellaiset 600 kuutioita ja viimeiset louheet kuljetettiin pois tontilta eilen (nyt siis tehdään pihahommia). Kyllä siinä kiveä tuli melkoisesti. Mutta me kyllä ollaan nyt saatu myös täyttöjä louheesta ja osasivatpa nuo maanrakentajat tehdä kaunista muuriakin kivenmurikoista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s