Anturamuottia rakentamaan

Anturan mallia on RintaWillassa vatkattu kuin kermaa vaahdoksi. Runkopaketin myyjä suositteli tasapaksua anturalaattaa saksalaiseen malliin radonvarmana ratkaisuna ja lisäksi että sen päälle on helppo rakentaa elementtejä. Me kyseenalaistimme tätä rakennesuunnittelijan kanssa ja ehdotimme reunavahvisteista laattaa jonka päälle pitäisi olla yhtä näppärä tehdä. Kun sitten louhijat olivat tulossa tontille ja louhintatasot piti saada selville ja merkattua ennen maanantai-aamua niin perjantai-iltapäivänä saaduissa pohjakuvissa oli sitten tehty se tasapaksu anturalaatta. Soittaessani rakennesuunnittelijalle paljastui, että myyjä oli sanonut että tähän oli päädytty vaikka mitään ei sen kummemmin ollut kuitenkaan sovittu. Viimeinen kommentti asiaan oli ollut, että anturalaatta saa myyjältä enemmän tyylipisteitä radonvarmuuden takia. Oma moka sikäli, että tuli jätettyä asia vähän roikkumaan ilmaan ja rakennesuunnittelijan moka sikäli, että kuuntelee myyjää tarkistamatta siltä joka hänen palkkansa maksaa.

No, kun kiire on niin tehtiin sitten niillä kuvilla pohjatyöt. Tuliko sitten eroa siihen, että oltaisiin tehty pelkillä anturoilla on vaikea sanoa. Naapuri oli joutunut ampumaan koko pohjan sileäksi vaikka olisikin korkojen puolesta riittänyt, että olisi tehnyt vain anturoille sorapedit. Kun pohja oli saatu valmiiksi alkoikin sitten odottaminen. Pelkkien elementtikuvien tekemiseen on saatu tuhlattua 8 viikkoa! 6 viikon aikana saatiin aikaan pelkästään alakerran elementit. Siihen 2 viikkoa lisää niin meillä on yläkerran pitkät seinätkin. Lasiseinien osuudet sekä parvekkeet tuentoineen puuttuvat vieläkin. Tähän vielä sitten katselmoinnissa menevä aika, mahdolliset korjaukset, uudelleen katselmointi, rakennusvalvonnassa leimaaminen, elementtien valmistaminen ja laivaaminen suomeen ja tontille. Ei ihan mennä aikataulussa, jonka mukaan elementit olisi pitänyt asentaa jo viime viikolla.

Aikaa siis vapautui ja appiukon ja naapureina rakentavien kanssa pidettyjen “työmaakokousten” (meillä on mielestäni oikein mukava raksaajien pienyhteisö) seurauksena päätettiin sitten vaihtaa anturalaatasta normaaliin anturaperustukseen. Eräs naapureista teki finnfoamin muoteilla anturat ja kehui todella nopeaksi ja helpoksi tavaksi ja kohtuu halvaksikin. Siitä innostuneena aloin tarkistamaan kuinka suorassa sorapeti onkaan ja totesin, että pojat eivät tainneet kovin tarkasti vaaittaa kun lätkä tontilla oli pyörimässä. Heittoa oli noin 7 senttiä korkeimman ja matalimman kohdan välillä. Finnfoamin muoteissa anturan allakin on eriste, joten pohja pitäisi olla varsin hyvin vaaterissa. Tulisi siis aikamoinen lapiojumppa tai muottityypin vaihto. Yhtä “työmaakokousta” myöhemmin totesimme, että siinä tontillahan on melkein kaikki tarvittava materiaalikin valmiina vanerimuottia varten. Ei siis muuta kuin ilmoitus rakennusliikkeelle, että kun ette kerran saa niitä elementtikuvia valmiiksi niin minäpä teen sitten itse anturat sillä välillä. Naulapyssy, surrikoukku ja moottorisaha käteen ja nakertamaan. Säästyypä taas muutama tonni. 

20131017-165750.jpg

Advertisements

2 thoughts on “Anturamuottia rakentamaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s