Elementit tontilla!

Tiistaina tontilla anturoihin ilmestyivät viivat merkkaamaan mihin kukin elementti tullaan asettamaan. Vähän rautoja taivutellen todettiin, että kyllä se talo tuohon anturoiden päälle mahtuu. 

Image

Keskiviikkoaamuna nosturi oli tilattu seitsemäksi tontille, jotta kaikki on sopivasti valmista kun rekka tulee kahdeksalta. Vietyäni lapset päiväkotiin suunnistin innosta pinkeänä tontille toteamaan nosturin olevan paikallaan, mutta rekkaa ei näy missään. Yhdeksältäkään ei rekkaa. Kymmeneen mennessä oli soiteltu ympäri kyliä rekan perässä, mutta kaiken piti olla ok eikä kukaan ollut ilmoittanut esteistä. Rekkaa vaan ei näy. Yhdeltätoista saadaan Vuosaaren satamasta kiinni joku, joka pystyi kertomaan että laivassa oli ollut jokin konerikko ja että rekka saataisiin purettua laivasta vasta puoliltapäivin. Varttia yli yhden rekka sitten viimein oli tontilla. 

 

 

Image

 

Painoa tulee elementeistä niin paljon, että vaunu oli 3/4 tyhjä. Olin jotenkin kuvitellut, että niitä olisi mennyt enemmänkin mutta ilmeisesti ei. 

Image 

Tästä se lähtee! Ensimmäinen elementti nostettu paikalleen ja tönärit kiinni.

 

Image

 

Kahdeksan tuntia myöhemmin alakerta alkaa olla valmis. Juhan porukka painoi kiitettävästi hommia heti kun elementit vaan saatiin tontille.

Image

Illan viimeinen kivi paikalleen ja homma pulkkaan tältä päivältä

Image

Torstai-iltapäivällä oli välipohjaelementitkin saatu paikalleen

 

 

Image

Tönäriviidakkoa

Image

Portaat odottavat vielä nostamistaan, kunnes saadaan jalustapalkki valettua täyteen. Samaten aukon oikeaan reunaan tarvitaan vielä teräspalkki kannattelemaan yläkerran kantavaa seinää

 

Image

Saunan ja pesuhuoneen (vasemmassa kulmassa) sekä työhuoneen ikkunoiden päälle tulee vielä tehdä muotti paikallavalupalkkia varten. Samanlainen tulee talon etupuolelle. Jahka ne sekä muutama muu pilarimuotti ovat valmiita, päästään valamaan seinät ja välipohja ja sitten nostamaan yläkerran elementtejä. Itsellä olisi ohjelmassa viikonloppuna porata välipohjaan reikiä elementeissä olevien sähköputkia varten. Tarkoitus olisi viedä ne alakerran alaslaskujen sisällä tekniseen tilaan. Tai sitten putkitan ne valmiiksi välipohjavalun sisään ja teen vain yhden vähän suuremman reiän teknisen tilan kattoon. Ensimmäisessä vaihtoehdossa menisi vähemmän piuhaa, kun voisi laittaa huoneen kattoon jakorasian. Jälkimmäisessä kaikki kytkentä tehtäisiin teknisessä tilassa, mikä toisaalta antaisi enemmän mahdollisuuksia taloautomaation kanssa leikkimiseen. 

 

Advertisements

2 thoughts on “Elementit tontilla!

  1. Jakorasiat on mahdollista myös piilottaa, menee tosin vähän enemmän piuhaa mutta lopputulos on viimeistellymmän näköinen! Suosittelen!

    • Kiitos vinkistä, miten se käytännössä tehdään? Tuolla putkittamisella suoraan tekniseen tilaan pääsisi tietysti myös eroon jakorasioista. Pitääpä tänään katsella vielä sähkösuunnitelmia sillä silmällä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s