Reikiä betoniin

Image

Tänään vuorossa oli betonin rei’itystä. Seinäelementeissä on sähköputket asennettu valmiiksi, mutta elementin yläpäästä niitä ei ole viety elementistä läpi vaan ne pelkästään törröttävät elementin yläpäästä ulos. Sähköt voisi putkittaa myös valun sisään, mutta koska alakertaan joka tapauksessa tulee alaslaskut lienee helpompi hoitaa sähköt siellä. Joten siis 25mm pora käteen ja reikiä tekemään. Vaikka kuori on vain 50mm paksu, on siinä aika nippu harjateräksiä ja sopivan kolon löytäminen oli hetkittäin vähän haastavaa.

Image

Yritin porailla vähän viistoon, jotta mutka säilyisi mahdollisimman loivana. Ei tarvitse sitten naama irvessä vetää johtoa putkeen. Tarkoitus olisi myös laittaa johdot valmiiksi putkiin ennen valua, jos vaikka valu jostain syystä saisi rutattua putken niin onpahan johto jo paikallaan. Valun jälkeen putkia ei enää korjailla ja piuhaa ei saa enää asennettua kuin roilottamalla seinää. 

Image

Lopputuloksena alakerran katosta törröttää nyt epämääräinen joukko pitempiä ja lyhyempiä putkia odottamassa johtoja sisäänsä. 

Leave a comment